top of page

Keepernieuws

We zijn trots te mogen uitpakken met enkele fijne nieuwtjes aangaande onze keeperwerking.


In onze jeugdwerking verwelkomen we met veel plezier Lukas Mispelaere als coördinator. Samen met onze keepertrainers zal hij zorgen voor een zo optimaal mogelijke begeleiding van onze jeugdige keepers. Lukas is uiteraard geen onbekende in SVW-kringen. Vooraleer hij dit seizoen de overstap maakte naar Oostnieuwkerke (1e prov) was hij keepertrainer bij onze jeugd en één van de onze fanionkeepers. Lukas zal na dit seizoen zelf de keeperhandschoenen opbergen om zich toe te leggen op z'n rol als trainer / coördinator. Welcome back, Lukas.


Onze keepertrainer bij de fanion, Christophe Descamps, gaf eerder te kennen dat z'n rol als keepertrainer niet langer te combineren is met zijn professionele loopbaan. In onze zoektocht naar een vervanger kwamen we uit bij Patrick Deman. Christophe zal zich blijven inzetten op onze club als lid van onze commerciële cel.


Gelezen op nieuwsblad.be


Patrick Deman (ex-KV Kortrijk) gaat aan de slag bij SV Wevelgem City: “Aanbod was te mooi om niet toe te happen”


Christophe Descamps ziet zich wegens een te drukke beroepsagenda genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien als keeperstrainer van SV Wevelgem City, maar hij blijft als bestuurder wel bij de eersteprovincialer. Zijn opvolger is niemand minder dan Patrick Deman, ex-doelman van onder meer KV Kortrijk.


Christophe Descamps was en is nog altijd een voetbaldier. Hij was ooit doelman bij SK Gullegem, KM Torhout, SK Wevelgem City, FC Gullegem en Eendracht Wervik. In de herfst van z’n carrière stond hij nog tussen de palen bij Sparta Heestert en op zijn 40ste bij toenmalig vierdeklasser SV Anzegem. Tot voor kort was hij keeperstrainer bij eersteprovincialer SV Wevelgem City. “Een functie die ik met hart en ziel uitoefende, maar omdat een dag maar 24 uur telt, moest ik wegens beroepsomstandigheden afhaken”, legt de 43-jarige Descamps uit. “Met spijt in het hart, want het is aangenaam werken bij Wevelgem. Als lid van het bestuur blijf ik wel verbonden aan deze club. Ik zal mij proberen nuttig te maken waar nodig.”


Bij Wevelgem zat men na het afscheid van Descamps niet stil. Voorzitter Wouter Verrote en zijn medewerkers sloegen met Patrick Deman al een vervanger aan de haak. De 55-jarige Deman stond in een vroeger leven tussen de palen bij KV Kortrijk, AA Gent en SK Lierse. Na zijn actieve carrière werd hij keeperstrainer bij Sparta Petegem, KV Oostende en KV Kortrijk. Wevelgem haalde dus iemand in huis die het klappen van de zweep kent.


“Via Pieter-Jan Sabbe en sportief verantwoordelijke Jan Bouckaert kwam ik in contact met Wevelgem”, vertelt Patrick Deman. “Toen ik nog bij KV Kortrijk aan de slag was, had ik een halftime job. Omdat ik het voetbal de jongste tijd van op een afstand volgde, is dat een fulltime job geworden. Ik kan het voetbal echter moeilijk loslaten, vandaar dat ik mij gemakkelijk liet overhalen om bij Wevelgem aan de slag te gaan. Het project dat Sabbe in samenwerking met Wevelgem op poten wil zetten, was te mooi om niet toe te happen. Samen willen we een keepersschool starten, waar naast de doelmannen van Wevelgem ook jonge keepers van andere clubs welkom zijn. Tijdens het weekend zal ik de wedstrijden van Wevelgem meepikken van op de bank. Ik ben vooral blij dat ik mij bij Wevelgem opnieuw nuttig kan maken in het voetbal en mijn ervaring als doelman kan doorgeven aan jonge gasten. Wees er maar zeker van dat we ons gaan smijten.”
Comments


bottom of page