top of page

Pascal Mestdagh is de nieuwe T1 van SVW A

"De honger is groot om terug op het veld te staan. Om opnieuw een team te leiden en samen mooie resultaten te realiseren." Zo vertelt Pascal na z'n aanstellen als nieuwe T1 van SVWA A.


Pascal vervolgt: "De club SV Wevelgem City heeft een visie en werking waar ik mij totaal kan in terug vinden. Het is een club met een gezonde ambitie, een goeie structuur en een mooie accommodatie. Het beschikt over een mooie kern met een mix van ervaren spelers en jongere spelers die al enkel jaren kunnen proeven en meedraaien in het eerste elftal. Daarnaast komt er jaarlijks een mooie doorstroom van jongere voetballers vanuit eigen jeugd naar de A-kern. Als al deze mogelijkheden aanwezig zijn, biedt dit een trainer een optimale omgeving aan om goed in te kunnen te werken. Het was een ideale mogelijkheid en kans die zich plots voordeed."


SV Wevelgem City heeft er in elk geval een hypergemotiveerde trainer bij. Veel succes, Pascal !


Gelezen op nieuwsblad.be (9/05/2024)


Pascal Mestdagh is de nieuwe T1 van SV Wevelgem City: “Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen niet te beschamen.”

SV Wevelgem City hakte vorige woensdag de trainersknoop door. De club koos voor Pascal Mestdagh als opvolger van T1 David Decock. Mestdagh is geen onbekende in de voetbalwereld. Hij was in zijn jongere jaren een uitstekende doelman die bij WS Lauwe, RC Doornik, KV Kortrijk, Moeskroen, SV Wevelgem City en Club Roeselare zijn strepen verdiende. Als T1 mocht hij al titels vieren bij WS Lauwe en loodste hij VK Dadizele naar eerste provinciale.


Pascal Mestdagh is back. Het was de jongste seizoenen stil geworden rond de 54-jarige Lauwenaar. VK Dadizele was de laatste ploeg waar Mestdagh als trainer aan het werk was, ondertussen drie seizoenen geleden. Met succes. Hij loodste Daisel naar eerste provinciale. Pas toen Dadizele in de fusie met Roeselare stapte, verdween de vroegere doelman uit beeld. “Alles wees erop dat ik bij de fusieclub Roeselare-Daisel de eerste T1 zou worden”, vertelt Pascal Mestdagh. “Tot ik na mijn vakantie te horen kreeg dat er voor een ander gekozen werd. Ondertussen bekijk ik het voetbal langs de zijlijn. Of ik dan geen aanbiedingen kreeg van andere ploegen? Aan belangstelling is het me nooit ontbroken. Maar met alle respect, ergens aan de slag gaan om in de grijze middenmoot te eindigen of spelen voor het behoud, dat strookt niet met mijn mentaliteit. Ik ben een winner, ik wil zo hoog mogelijk eindigen en het maximum halen uit mijn spelersgroep.”


Nadat SV Wevelgem City de samenwerking met T1 David Decock onlangs niet verlengde, nam het paars-witte bestuur zijn tijd om een vervanger op de kop te tikken. Aan kandidaten was er geen gebrek. Uiteindelijk kreeg Pascal Mestdagh de meeste voorkeurstemmen achter zijn naam. “Wevelgem is een mooie club die staat voor een uitstekende structuur, geleid door verstandige mensen”, is Pascal Mestdagh vol lof over zijn nieuwe club. “De laatste maanden was ik er trouwens als jeugdtrainer aan het werk. En ik heb er veel van opgestoken. Ik ben er zelfs mezelf tegengekomen. Na drie jaar zonder voetbal, kijk ik reikhalzend uit naar de start van de nieuwe competitie.”


Of de Wevelgemse ambities – de Vlassers waren in het verleden niet geneigd om de stap naar de nationale reeksen te zetten – stroken met zijn persoonlijke ambities? “Nu we tot een akkoord kwamen, moeten we de te volgen strategie nog bespreken. Ik zal niet voor mijn beurt spreken, maar wat vandaag niet is kan nog komen. In de periode zonder ploeg heb ik me ondertussen bijgeschaafd. Ik volg momenteel nog een cursus om mijn diploma A-Uefa te halen. Het is een must, want het trainerschap is niet meer hetzelfde als tien jaar geleden. Of ik verder in het bestuur van WS Lauwe zal blijven zetelen? Nee, ondanks ik White Star in mijn hart draag en hen het allerbeste toewens, kan men niet van twee walletjes eten. SV Wevelgem City geeft mij een kans om te bewijzen dat ik het als trainer niet verleerd ben. Ik zal er dan ook alles aan doen om hun vertrouwen niet te beschamen”, besluit Pascal Mestdagh.

Comentarios


bottom of page