top of page

SVW B naar 3e provinciale

Bijgewerkt op: 9 mei

Onze jonge gasten speelden onder de leiding van Gianni en Birger een prachtig seizoen. Kampioen Dadizele heeft nog steeds nachtmerries van hun enige nederlaag van het seizoen tegen ons SVW B. Het leverde na een spectaculaire terugronde een oververdiende derde plaats op in 4e provinciale D. En een plek in de eindrondes.


Hierin streden16 ploegen voor de overige stijgingskansen naar 3e provinciale. De eerste wedstrijd in en tegen Gistel werd gewonnen met 1-3. Dat leverde een mooie affiche op in de volgende ronde, nl. thuis tegen Bellegem. Onze youngsters sleepten een felbevochten 1-0 zege in de wacht. En een oververdiende promotie naar 3e provinciale. Een schone reeks waarin onze jeugdspelers zich ongetwijfeld verder kunnen ontplooien.

Gelezen op nieuwsblad.be (17/04/2024)


SV Wevelgem City B dwingt ongeslagen kampioen Dadizele als eerste tot knieval: “Deze zege zullen we ons nog lang herinneren."
Niemand in vierde provinciale D kon dit seizoen tippen aan FC Dadizele. Enkel WS Lauwe B was er tot vorig weekend in geslaagd om de kampioen in bedwang te houden. Dadizele had er dan ook een prestige-uitdaging van gemaakt om zonder nederlaag het seizoen af te sluiten, maar dat was zonder SV Wevelgem City gerekend. De jongens van trainer Gianni Gravina wonnen verrassend maar daarom niet minder verdiend met 1-3.


“Een zege die we ons nog lang zullen herinneren”, lacht de 21-jarige Vic Verrote. “Vooraf gaven we ons weinig kans, want geen enkele ploeg leek opgewassen tegen het autoritaire en ervaren Dadizele. Omdat we niks te verliezen hadden, kwamen we zonder complexen aan de aftrap. Naarmate de wedstrijd vorderde, gingen we steeds beter spelen en net voor het halfuur openden we ook de score. Dadizele moest even slikken en vond niet meteen een antwoord. Toen we twintig minuten voor tijd de voorsprong verdubbelden, staken we nog een tandje bij. De thuisploeg scoorde nog de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk hadden wij met een derde doelpunt het laatste woord. Uiteraard hebben we na de match een feestje gebouwd. Terwijl wij zongen en dansten, was het muisstil in de kleedkamer van de thuisploeg. Blijkbaar waren ze bij Dadizele echt niet goed van deze nederlaag.”


Vic Verrote is de zoon van de Wevelgemse voorzitter Wouter Verrote. “Bij ons is het al voetbal en SV Wevelgem City wat de klok slaat”, zegt junior Verrote. “Maar het is niet omdat mijn pa een voortrekkersfunctie vertolkt, dat ik een voorkeursbehandeling geniet. Net als iedereen moet ik mijn strepen op het veld verdienen. Of ik ambitie heb om de A-ploeg te halen? Tussen vierde en eerste provinciale gaapt er een grote kloof. Allicht zal de A-ploeg niet aan mij besteed zijn, maar geen nood, ik amuseer me geweldig bij de B-ploeg. De vele jongeren zorgen voor een schitterende sfeer. Na een aarzelende seizoensstart zijn we opgeklommen naar een mooie vierde plaats en staan we op een zucht van de eindronde. Het zou schitterend zijn moesten we op ons elan kunnen doorgaan en de promotie naar derde provinciale kunnen bewerkstelligen.”

コメント


bottom of page