top of page

SVW Talks met Hendrik Masselis

Maak kennis met Hendrik, lid van de beheerraad en verantwoordelijke voor de commerciële cel. Een gesprek over sponsoring én koers.


Hallo Hendrik, Ik zou jou graag eens interviewen voor onze reeks ‘SVW Talks’. Jij kunt als verantwoordelijke van de commerciële cel ongetwijfeld interessante dingen vertellen over de commerciële werking van SVW. Ik kom anders naar jouw fotozaak hiervoor (Fotografie Masselis, N.v.d.r.).”


Ah tof, Jürgen. Met plezier. Maar kom anders naar café St-Barbara. Ik zit daar.


Zogezegd, zo gedaan. En hop, op één van de weinige regenvrije avonden de fiets op naar St-Barbara. Beetje raar want het café is toch al een tijdje dicht. Nu ja, we zien wel. Aan de zijkant staat Hendrik me op te wachten en laat me binnen in wat ooit St-Barbara was maar binnenkort Barvelo zal heten. Een gloednieuwe pop-up café dat op donderdag 21 maart de deuren zal openen.


Met gloed vertelt Hendrik over z’n plannen met deze plek die geschiedenis ademt. Zeker ook wielergeschiedenis. Gent-Wevelgem, weet je wel.


Hendrik: “Dat was ons initiële idee. Om vier dagen te openen met Gent-Wevelgem als apotheose. Maar tijdens de werken bleven de ideeën komen waardoor we nu al zeker open zullen zijn t.e.m. september. “


Passie om mensen samen te brengen. Om leute te organiseren. Hendrik straalt. Die passie vindt hij ook terug bij SV Wevelgem City.

Hendrik: “In 2009 ben ik erbij gekomen op vraag van Henk Louf en Rik Valcke. We zaten samen in ondermeer Unizo. Op zich had ik niet zoveel te maken met het voetbal. M’n zoon Siebe speelde er wel bij de Duiveltjes. Maar zelf heb ik altijd basketbal gespeeld bij het toenmalig St-Paulus Wevelgem.”


We zijn intussen 15 jaar later. Hoe heb je de commerciële werking zien veranderen?

Hendrik: “Je kunt dat niet meer vergelijken. De club is zoveel maal groter. Het netwerk waarin we aan sponsorwerving kunnen doen ook. De formules die we aan sponsors kunnen aanbieden zijn ook geëvolueerd. We organiseerden toen ook al een mosselsoupé. Maar nu organiseren we heel wat meer events. De Ladiesnight, sponsorhappening, galabal, eetgelegenheden enzomeer.”


Sponsorwerving wordt toch nog altijd beetje gezien als ‘schooien achter geld’. Klopt dat nog?

Hendrik: “Ook dat is veranderd hoor. We hebben heel wat sponsors die met plezier de club steunen. Omdat ze iets willen doen voor de gemeenschap. Onze honderden jeugdspelers. De keuze om de lokale voetbalclub te steunen is er vaak één vanuit het hart. Nu, uiteraard is het elk jaar wat afwachten of onze partners hun contract verlengen. Dat hadden we zeker ook in de coronaperiode. Maar de sponsors bleven ons massaal steunen. Dat deed deugd.”.


Je steekt er alvast heel wat energie in, Hendrik. Waarom?

Hendrik: “Omdat het nog altijd tof is. Niet meer dan dat. Ik organiseer graag feestjes. Breng graag mensen samen. Ik moet het gelukkig niet allemaal alleen doen hé. We hebben een schitterende groep in de commerciële cel. Altijd ambiance als we samenkomen tijdens onze vergaderingen. Grote dank dan ook aan m’n broer Wouter, Alexander Masselis en Siebe Masselis, Margot Vanacker, Bjorn Vercaemere, Dominique Geenens, Nico Baelen, Jani Planckaert, Jan Bouckaert en Franky Vanhuylebrouck voor hun engagement in de commerciële cel.”


Waarom moet iemand SV Wevelgem City sponsoren? Wat kunnen wij aanbieden?

Hendrik: “’t Is altijd gezellig op SVW. We zijn een familiale club waar het fijn vertoeven is. Winst of verlies, we zorgen voor feest en plezier. Daar draait het uiteindelijk om, toch. Als je op zaterdag of zondagochtend staat te kijken naar al die jeugdwedstrijden en die lachende, pleziermakende kleine Messi’s ziet lopen. Daar word je toch gelukkig van. Wel, onze sponsors dragen daartoe bij. Dankzij hen kunnen we onze spelers, groot en klein, hun ouders, onze vrijwilligers zo goed mogelijk soigneren. Zodat ze met plezier naar de club komen. En een fijne tijd beleven.”


Ik heb zo de indruk dat jij tijdens jouw slaap droomt van SV Wevelgem City?

Hendrik: (lacht) “Zo erg is het gelukkig niet. Maar weet je dat ik op verplaatsing het niet kan laten om de reclameborden te tellen van die voetbalclubs. Tja. Ik kan daar ook niets aan doen.”


Het zit in z’n bloed. Die paarse passie. Het kan niet anders. Ongetwijfeld zal Barvelo op die manier ook een succes worden.

Hendrik: “Het worden nog spannende dagen. Donderdagavond gaan we open. Vrijdagmiddag zijn we ook open zodat men bij ons naar de E3 Saxo Classic kan komen kijken. Zaterdag is er dan Gent-Wevelgem cyclo. En zondag. Gent-Wevelgem.”


Iets zegt me dat Barvelo ook na Gent-Wevelgem zal blijven broeien. Aan ideeën om z’n gasten een fijne avond te bezorgen alvast geen gebrek. Veel succes, Hendrik.


Interesse om SVW te steunen als sponsor / partner, contacteer ons via deze link.


Meer informatie over Barvelo vind je hier.


Jürgen Boone 14/03/2024Comments


bottom of page